Tactische Analyse | Buitenlandse Competities 

Analyse: Door deze omzetting draait Liverpool weer

Liverpool ondergaat een lastig seizoen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp vindt zichzelf terug op de achtste plek van de ranglijst in de Premier League. Toch geven de laatste wedstrijden - 1-6 overwinning op Leeds en 2-2 gelijkspel tegen Arsenal - weer hoop aan The Reds. Dat heeft alles te maken met de omzetting van een speler: Trent Alexander-Arnold.

Lees meer »

Tactische longread: Leer toptrainers begrijpen

Voetbal is de laatste jaren professioneler, maar ook tactischer geworden. Ook zijn er steeds meer trucjes, looplijnen, opbouwpatronen en tactische varianten uitgevonden door de beste trainers ter wereld. Voetbal wordt niet meer beperkt tot de formatie waarin gestart wordt, het gaat om ingeslepen looplijnen en patronen. Lees hier van de verdediging tot aan de aanval wat de huidige trends van het moment zijn en welke tactische trends de topclubs hanteren.

Lees meer »

Arsenal - Manchester City: Wie maakt elkaars wapens het beste onschadelijk

Vanavond staan de twee beste clubs uit Engeland tegenover elkaar. Manchester City en Arsenal zullen in een onderlinge wedstrijd uit gaan maken wie er na vanavond - ondanks dat Arsenal een wedstrijd minder heeft - de koppositie heeft in de Premier League. Tactische voorbeschouwing op een van de belangrijkste wedstrijden dit seizoen, met speciale aandacht op het ontmantelen van elkaar. 

Lees meer »

De redenen dat Arsenal bovenaan staat in de Premier League

Na 17 wedstrijden in de Premier League is Arsenal nog steeds de verrassende koploper. Met vijf punten voorsprong op nummer twee Manchester City is de club zelfs een serieuze titelkandidaat. VoetbalDiepte.nl legt je aan de hand van een aantal redenen uit hoe de club uit Londen momenteel aan kop staat. 

Lees meer »