Tactische Analyses | Eredivisie

Tactische Analyse: Feyenoord begint te lijken op een zaalvoetbalteam

Dat Feyenoord in balbezit grote stappen heeft gezet, is inmiddels duidelijk. Maar, wedstrijden terugkijken doet men leren dat de Rotterdammers dit niet via een eendimensionale manier doen. Sterker nog, dit Feyenoord komt op ontzettend veel verschillende manieren tot zijn doelpunten. Want niet alleen voor de doelpunten moest er de laatste wedstrijden een telraam gepakt worden, maar ook voor de verschillende veldbezettingen voorafgaand aan de doelpunten kan er meegeteld worden. Feyenoord begint langzaam steeds meer weg te hebben van een zaalvoetbalteam waar iedereen door elkaar loopt.

Lees meer »

Analyse: Voetbalt Feyenoord inderdaad beter dan in het kampioensjaar?

Ondanks dat Feyenoord al twee wedstrijden puntverlies heeft geleden, lijkt alles erop dat Arne Slot ook van dit Feyenoord weer een machine kan maken. De trainer stelde zelfs dat dit elftal tussen beide zestienen al beter voetbalt dan het kampioenselftal van afgelopen seizoen. Tijd voor een diepe analyse over dit vraagstuk: Voetbalt dit Feyenoord beter dan in het kampioensjaar?

Lees meer »

Analyse: Slot zoekt nog naar de ideale samenstelling op het middenveld

Bij Feyenoord waren een aantal wijzigingen te zien na de mindere resultaten van de afgelopen tijd. Calvin Stengs mocht op het middenveld beginnen en Alireza Jahanbakhsh speelde rechtsbuiten. De reden dat de Iraniër speelde was op voorhand al te voorspellen door de invulling van de rechtsbackpositie. Omdat Lutsharel Geertruida daar door de schorsing van Bart Nieuwkoop start, en hij het middenveld moet versterken, is aan de rechtsbuiten de taak om vooral het veld breed te houden. Jahanbakhsh is het meest geschikt voor die rol.

Lees meer »

De tactische dilemma's van Arne Slot bij Feyenoord

Feyenoord kende een valse start van het nieuwe seizoen. Met het verliezen van de Johan Cruijff Schaal en het gelijke spel tegen Fortuna Sittard zullen de radars in het hoofd van Arne Slot op volle toeren draaien. Analyse van de tactische dilemma's van Slot bij Feyenoord.

Lees meer »