Tactische Analyses | Eredivisie

Analyse: Is er nu écht iets aan de hand met Feyenoord?

Het sentiment is na een hoop lofzang omgeslagen onder de Feyenoord-supporters. Na verliespartijen tegen Atlético Madrid en PSV is Feyenoord op het gebied van resultaten in een lichte dip terechtgekomen. Maar wat zeggen deze nederlagen nu echt? En is er nu écht iets aan de hand met Feyenoord? Tijd voor een uitgebreide analyse.

Lees meer »

De twee manieren waarop Slot de wedstrijd met PSV kan aanvliegen

Zondag aan het begin van de middag staat de belangrijkste wedstrijd van dit Eredivisieseizoen op het programma. De twee beste ploegen van Nederland nemen het tegen elkaar op in een onderling duel in de Kuip. Feyenoord zal de wedstrijd met PSV moeten winnen om uitzicht te houden op het landskampioenschap. Daarin is het interessant om te kijken op welke manier Slot kijkt naar de Eindhovenaren. 

Lees meer »

Analyse: Wat is nu het ideale middenveld bij Feyenoord?

Feyenoord heeft gisteren de topper van AZ gewonnen met 1-0. Arne Slot koos dit keer weer voor het middenveld dat hij tot een aantal weken geleden wekelijks gebruikte. Quinten Timber, Mats Wieffer en Calvin Stengs vormde het drietal op het middenveld. Analyse van de tactische verschillen tussen de twee verschillende soorten inrichtingen van het middenveld.

Lees meer »

Zo kan Feyenoord de omzetting van Lazio bestrijden

In de Kuip versloeg Feyenoord Lazio bijna twee weken met klinkende cijfers: 3-1. Vanavond staat hetzelfde affiche op het programma, maar dan in Rome. De vraag is dan ook hoe het wedstrijdbeeld er vanavond uit zal zien. Tactische voorbeschouwing op het duel tussen Feyenoord en Lazio. 

Lees meer »

Met dit probleem moet Arne Slot zien af te rekenen bij Feyenoord

Afgelopen zondag verloor Feyenoord voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de competitie. Een nederlaag die hard aankwam, gezien het feit dat het gat met PSV nu zeven punten bedraagt. Daarnaast was het spel tegen FC Twente niet goed. Maar hoe kan het dat Feyenoord tegenstanders als Lazio en Atlético Madrid van de mat speelt, maar zo slecht voor de dag kwam tegen FC Twente? Dat heeft alles te maken met de speelstijl van de tegenpartij. Tijd voor een analyse.

Lees meer »

Tactische Analyse: Feyenoord begint te lijken op een zaalvoetbalteam

Dat Feyenoord in balbezit grote stappen heeft gezet, is inmiddels duidelijk. Maar, wedstrijden terugkijken doet men leren dat de Rotterdammers dit niet via een eendimensionale manier doen. Sterker nog, dit Feyenoord komt op ontzettend veel verschillende manieren tot zijn doelpunten. Want niet alleen voor de doelpunten moest er de laatste wedstrijden een telraam gepakt worden, maar ook voor de verschillende veldbezettingen voorafgaand aan de doelpunten kan er meegeteld worden. Feyenoord begint langzaam steeds meer weg te hebben van een zaalvoetbalteam waar iedereen door elkaar loopt.

Lees meer »

Analyse: Voetbalt Feyenoord inderdaad beter dan in het kampioensjaar?

Ondanks dat Feyenoord al twee wedstrijden puntverlies heeft geleden, lijkt alles erop dat Arne Slot ook van dit Feyenoord weer een machine kan maken. De trainer stelde zelfs dat dit elftal tussen beide zestienen al beter voetbalt dan het kampioenselftal van afgelopen seizoen. Tijd voor een diepe analyse over dit vraagstuk: Voetbalt dit Feyenoord beter dan in het kampioensjaar?

Lees meer »