Feyenoord - PSV staat voor de deur! De topper die afgewerkt zal worden in de Kuip zal veel duidelijk gaan maken over het resterende deel van het seizoen. Kan Feyenoord een grote stap naar de titel zetten of sluit PSV aan bij de koploper? In twee delen laat VoetbalDiepte zien hoe de teams van elkaar kunnen winnen. In dit deel: Hoe Feyenoord van PSV kan winnen.

Druk zetten

Waar er Feyenoord gezegd wordt, hoor je druk zetten. Het gaat veel over de drukzetmachine van Arne Slot, maar niet ten onrechte. Feyenoord is namelijk de beste ploeg van Europa als het gaat om het scoren uit drukzetmomenten. Ook tegen het PSV van van Nistelrooij zal Feyenoord het weer op de vaste wijze doen. FC Emmen ontregelde PSV door druk te zetten op Jordan Teze als buitenste centrale verdediger. Slot zal ongetwijfeld ook een strijdplan hebben om PSV kapot te drukken in de Kuip. Wanneer we kijken naar de statistieken van Opta zien we dat Feyenoord de meeste heroveringen hoog op de helft van de tegenstander heeft, de meeste schoten daaruit heeft gelost en de meeste doelpunten daaruit heeft gescoord. Aan PSV de taak om de Rotterdamse machine aan banden te leggen.

Verlies van Gakpo

De ontmoeting in Eindhoven werd verloren door Feyenoord met 4-3. De Rotterdammers werden voornamelijk genekt door de luchtmacht van de Eindhovenaren. Die luchtmacht werd echter wel voornamelijk door een man gevonden: Cody Gakpo. Met zijn corners, vrije trappen en voorzetten stichtte hij het nodige gevaar aan de kant van PSV. Juist voorzetten zijn het punt waar Feyenoord het zwakst op is. PSV zal een andere strategie moeten vormen om tot kansen te komen tegen dit Feyenoord. Wat ons brengt op het volgende punt.

Balans op het middenveld

In de vorige ontmoeting tussen de twee topteams zag de Rotterdamse club er nog volledig anders uit. Vooral op het middenveld het Slot zijn ideale compositie nog niet gevonden. Feyenoord trad in Eindhoven aan met een middenveld die bestond uit Dilrosun, Timber en Kökçü. Met dat middenveld had Feyenoord veel moeite om counters van PSV te voorkomen. De goal van Cody Gakpo was hier een perfect voorbeeld van. Inmiddels ziet de wereld er voor Feyenoord compleet anders uit. Met Mats Wieffer en Orkun Kökçü als controleurs heeft Slot zijn middenveld wél in balans gekregen. Daarom valt ook de counterkansentactiek van PSV hoogstwaarschijnlijk in het water. 

Conclusie

Feyenoord lijkt op voorhand de favoriet te zijn voor deze topper. Met vier punten voorsprong en veel stabiliteit lijkt het allemaal rustig in Rotterdam. Mede vanwege de weggevallen wapens van PSV lijkt het daarom voor Feyenoord een betere wedstrijd te worden dan de vorige ontmoeting in Eindhoven. Feyenoord zal met zijn grootste wapen PSV proberen pijn te doen, waar PSV weer een antwoord op dient te vinden. Hoe ze dat gaan doen, lees je in het volgende deel van deze tweedelige special. 

Op zoek naar een legendarische voetbalreis? Maak je droomreis via voetbalreizenxl.nl!

Dit vind je vast ook leuk!

 

Stan Spoel

VoetbalreizenXL - De specialist in voetbalreizen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.