Feyenoord - PSV staat voor de deur! De topper die afgewerkt zal worden in de Kuip zal veel duidelijk gaan maken over het resterende deel van het seizoen. Kan Feyenoord een grote stap naar de titel zetten of sluit PSV aan bij de koploper? In twee delen laat VoetbalDiepte zien hoe de teams van elkaar kunnen winnen. In dit deel: hoe PSV van Feyenoord kan winnen.

Luchtmacht

Om te zien waarom dit een gigantisch wapen voor PSV is moeten we eerst kijken naar de zwakke plek van Feyenoord. De Rotterdammers zijn zwak in het verdedigen van voorzetten. In verhouding hebben de Rotterdammers veel doelpunten tegen uit voorzetten. Dit zagen we in de topwedstrijden tegen FC Twente en Ajax ook terugkomen. Beide tegengoals in die wedstrijden waren uit een voorzet. Met Luuk de Jong heeft PSV een van de beste koppers van Europa in huis. PSV zou dus kunnen profiteren van de zwakke plek door met een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links te spelen om de Jong in stelling te brengen.

Direct spel

In tegenstelling tot de rest van de top van de eredivisie, hanteert van Nistelrooij met PSV een vrij directe manier van spelen. De Eindhovenaren hebben volgens de statistieken van Opta 54 directe aanvallen geplaatst. Geen enkele ploeg komt ook maar in de buurt van deze cijfers. De nummer twee op deze statistiek is RKC Waalwijk met 37 directe aanvallen. Deze manier van spelen kan juist tegen het druk zetten van Feyenoord een effectieve manier van spelen blijken. Opbouwen is bij meerdere tegenstanders al een slechte keuze gebleken. Met het directe spel van PSV is er misschien een mogelijkheid dat ze het druk zetten van Feyenoord kunnen omzeilen.

De mogelijkheid op de lange bal

PSV heeft nog een mogelijkheid om onder de druk van Feyenoord uit te komen: de lange bal. Met Luuk de Jong als spits kan PSV er voor kiezen om snel voor de lange bal te kiezen, om vanuit daar door te voetballen. Hiermee omzeilt PSV de fanatieke en goede pressing van Feyenoord op de laatste lijn. Wanneer de bal via de Jong in de ploeg gehouden kan worden, heeft PSV de kwaliteiten met Simons en eventueel Hazard om vanuit daar tot kansen te komen. Het lijkt daarom op voorhand niet onlogisch als van Nistelrooij voor die tactiek kiest in de Kuip.

Conclusie

Zoals van Nistelrooij zelf al benadrukte in zijn persconferentie, lijkt Feyenoord op voorhand de favoriet. PSV zal zich daarom moeten aanpassen om onder de heftige pressing van Feyenoord uit te komen. Nu is PSV wel dé ploeg met de wapens daarvoor. Met Luuk de Jong lijkt PSV dan ook over de ideale spits te beschikken om dit Feyenoord pijn te doen. Nu is het aan van Nistelrooij om het elftal zo in te richten dat zijn ploeg met de juiste wapens toe kan slaan in de Kuip. Wanneer dat lukt, is er kans op een verrassing.

Op zoek naar een verzorgde voetbalreis? Maak jouw droomreis via voetbalreizenxl.nl

Dit vind je vast ook leuk!

 

 

Stan Spoel

VoetbalreizenXL - De specialist in voetbalreizen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.