Analyse Feyenoord - PSV: Voetbalgevecht maakt veel duidelijk

Een enorm voetbalgevecht tussen Feyenoord en PSV is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Beide teams zullen om een andere reden iets van tevredenheid kennen met de uiteindelijke uitslag. Analyse van het enorme voetbalgevecht tussen de twee topclubs. 

Xavi Simons is een fenomeen in wording

Xavi Simons heeft zich tegen Feyenoord opnieuw getoond als een enorm talent. Sterker nog, aan hem is het gelijke spel voor PSV eigenlijk te danken. Bij beide doelpunten speelt de jonge middenvelder een grote rol. Bij de eerste goal met een directe assist, bij de tweede goal met de vooropbouw van de goal. Buiten de doelpunten is hij ook in verdedigend aspect een belangrijke speler voor de Eindhovenaren. De statistieken van WhoScored spreken voor zich: Simons was de speler voor PSV met de meeste balveroveringen, hoogste passzuiverheid, meeste succesvolle passes naar de laatste derde, de meeste dribbels en de meeste dribbels. Ook was hij na Teze en Veerman de speler met de meeste tackles. Buiten zijn creatieve bijdrage, is hij dus ook in verdedigend opzicht belangrijk voor PSV.

Feyenoord sterker

Dat Feyenoord deze wedstrijd niet wint, is eigenlijk te danken aan het aantal gemiste kansen. Met 35 schoten, 3,5xG en 67% balbezit valt er zelfs te concluderen dat Feyenoord zich met het gelijke spel nog te kort doet tegen de Eindhovenaren. Met gemiste kansen van onder anderen Giménez, Danilo en Timber laat Feyenoord eigenlijk (ondanks de late goals) 2 punten liggen tegenover de schamele 0,5xG van PSV.

PSV wacht Feyenoord op

Het balbezit van Feyenoord is ook voornamelijk te danken aan de manier hoe PSV het heeft aangepakt in de wedstrijd. PSV plooide vanuit een 4-2-3-1 terug op eigen helft met een laag blok om Feyenoord op te wachten. Daarbij loerde de Eindhovenaren op kansen om toch enige druk te ontwikkelen op Feyenoord. De eerste goal is daar een perfect voorbeeld van. Na balverlies van Orkun Kökçü speelt PSV verder en komt het met een aantal momenten van individuele klasse tot de 0-1.

Feyenoord blijft kampioen druk zetten

Feyenoord heeft wederom getoond waarom het kampioen in druk zetten wordt genoemd. De Rotterdammers dwongen PSV tot een passzuiverheidspercentage van 66%. Daarbij leek het plan van de Rotterdammers om Teze aan de bal te laten ook te lukken. Hij was de man met de meeste balaanrakingen en meeste passes aan de kant van de Eindhovenaren. Jordan Teze behaalde een passzuiverheid van 57%. Het plan van Feyenoord is dus met vlag en wimpel geslaagd.

Conclusies

Ten eerste kunnen we concluderen dat Xavi Simons wel eens de gedroomde opvolger van Cody Gakpo kan zijn. Het jonge talent trekt PSV ook in deze wedstrijd weer vooruit in een vrij kansloze wedstrijd voor PSV. Feyenoord is ondanks het gelijkspel duidelijk verder als team dan PSV. Ondanks een aantal gemiste basisklanten heeft Feyenoord PSV 90 minuten lang op eigen helft kunnen houden en speelde ze een gigantisch aantal kansen bij elkaar. Uiteindelijk zullen beide teams dan ook een bepaalde vorm van tevredenheid voelen. Feyenoord omdat het laat in de wedstrijd twee goals maakt, PSV omdat het 90 minuten lang minder is geweest dan de tegenstander.

Altijd al een ultieme voetbalreis willen maken? Maak jouw favoriete reis met voetbalreizenxl.nl door hier te klikken

Dit vind je vast ook leuk!

 

Stan Spoel

VoetbalreizenXL - De specialist in voetbalreizen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.