Feyenoord moet juist doen waar menig supporter zenuwachtig van wordt

De opbouw van Feyenoord is dit jaar beter dan ooit tevoren. De Rotterdammers spelen veel kansen bij elkaar uit langlopende aanvallen, die in de eigen zestien zijn begonnen. Dat lukt dankzij een aantal principes waar menig supporter de kriebels van krijgt. Toch moet juist Feyenoord dit blijven doen in een belangrijke week met twee toppers. Een analyse.

Lees meer »

Het wapen van de Feyenoord-opbouw: de diagonale pass

Feyenoord heeft in een kolkende Kuip afstand genomen van Lazio. De Rotterdammers versloegen de Italianen met 3-1. Een essentieel onderdeel van die overwinning was de perfect uitgevoerde opbouw. Maar hoe kon die opbouw zo goed verlopen? Daarvoor gebruikte Feyenoord een wapen om druk te omzeilen. Tijd voor een analyse.

Lees meer »

Analyse: Feyenoord is weer een topclub

Ondanks dat het eindresultaat niet geheel naar wens is, kan Feyenoord met opgeheven hoofd terugkijken naar het duel met Atlético Madrid. De Rotterdammers waren de betere en creëerde kansen genoeg. Tijd voor wat (tactische) conclusies die Arne Slot kan trekken uit het treffen met Atlético Madrid en de weken daarvoor. Een daarvan: Feyenoord is weer een topclub.

Lees meer »

Analyse: Wie is de beste gelegenheidsspits voor Feyenoord tegen Celtic?

In de eerste wedstrijd in de Champions League moet Feyenoord het opnemen tegen Celtic zonder een daadwerkelijke spits. Santiago Giménez is geschorst voor de eerste twee wedstrijden en Ayase Ueda raakte geblesseerd tijdens de interlandperiode met Japan. Analyse van de gelegenheidsspitsen van Feyenoord en wie het beste de plek in vullen.

Lees meer »

Analyse: Dit staat Feyenoord te wachten tegen Celtic

Feyenoord treedt aanstaande dinsdag voor de eerste ronde van de Champions League aan tegen Celtic. De kampioen van Schotland werd uit pot 4 getrokken en als zwakste tegenstander van de Rotterdammers geacht. Tijd om de Schotse kampioen onder de loep te nemen.

Lees meer »