Tactische Analyses | Europa League

Zo speelt Feyenoord-tegenstander AS Roma

In de kwartfinale van de UEFA Europa League neemt Feyenoord het op tegen AS Roma. De Rotterdammers hebben donderdagavond de kans om revanche te nemen op de verloren UEFA Conference League finale van een jaar geleden. Tijd om AS Roma eens onder de loep te nemen en te kijken waar de kansen voor de koploper van de Eredivisie liggen.

Lees meer »

Zó wint Feyenoord van Shakhtar Donetsk

Aanstaande donderdag mag Feyenoord het in de achtste finales van de Europa League opnemen tegen Shakhtar Donetsk. Een uitgebreide analyse van de (gehavende) ploeg die eerder dit seizoen nog indruk maakte in de Champions League.

Lees meer »

Wat er fout ging bij Ajax tegen 1. FC Union Berlin

Het eerste deel van het tweeluik tussen Ajax en 1. FC Union Berlin is in een 0-0 gelijkspel geëindigd. In een wedstrijd met weinig kansen kan Union Berlin met nog een thuiswedstrijd voor de boeg het meest tevreden zijn met het gelijke spel. Tactische analyse van een wedstrijd waar Ajax meeging in het spel van Union Berlin.

Lees meer »

Analyse Sevilla: Hoe veel kans maakt PSV?

Donderdagavond wordt het Europese avontuur van PSV hervat met een wedstrijd tegen Sevilla FC. De Spanjaarden zijn de tegenstander in de tussenronde van de UEFA Europa League van de Eindhovenaren. Op papier een lastige wedstrijd, maar Sevilla is absoluut niet meer wat het jarenlang was. Analyse van de ploeg van Jorge Sampaoli.

Lees meer »

De absurde statistieken en speelstijl van Ajax-tegenstander Union Berlin

Aanstaande donderdag begint de Europa League weer. Na een lange break gaat de Europese competitie weer van start. Twee Nederlandse ploegen zullen donderdag aantreden tegen respectievelijk 1. FC Union Berlin en Sevilla. In dit deel behandelen we de tegenstander van Ajax: 1. FC Union Berlin. In dit artikel lees je een tactische voorbeschouwing en hoe de Duitse stuntploeg speelt. Hier komen een aantal werkelijk absurde statistieken bovendrijven.

Lees meer »

Dé Europa League Lotingwijzer deel 1: FC Barcelona

FC Barcelona is koploper in de La Liga. De Catalanen houden Real Madrid achter zich met 3 punten verschil. Gek genoeg is het sentiment rondom de Catalanen nog niet uiterst lyrisch. Dit zou wellicht kunnen komen door de vroege uitschakeling in de UEFA Champions League. Barcelona lijkt op voorhand een van de sterkste ploegen uit de Europa League, en zijn dat waarschijnlijk ook. De enige kanttekening die geplaatst kan worden is de wedstrijd in de tussenronde. Daar zullen ze het namelijk op gaan nemen tegen een andere favoriet voor de Europa League titel: Manchester United. Barcelona zal eerst deze horde moeten overleven om door te stromen naar de laatste 16.

Lees meer »