Dé Europa League Lotingwijzer deel 2: Bayer Leverkusen

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 16:59

Feyenoord, Ajax en PSV spelen allemaal nog mee voor de Europa League. In de lotingwijzer bespreken we alle mogelijkheden voor de clubs en hoe gunstig de tegenstanders zijn voor de Eredivisieclubs. In dit deel: Bayer Leverkusen!

 

Trainer: Xabi Alonso

Formatie: 3-4-2-1

Plek op de competitieranglijst: 9

Wedstrijd tussenronde: vs. Monaco

Trainerswissel

De Duitse club wisselde begin oktober van trainer na een slechte reeks aan resultaten. Gerardo Seoane werd vervangen door Xabi Alonso. Sinds hij aan het roer staat, zijn de resultaten van de club compleet anders. De hoop is bij veel supporters weer helemaal terug richting de tweede seizoenshelft met onder anderen de comeback van sterspeler Florian Wirtz. Ook op de ranglijst is de weg omhoog ingezet. Inmiddels staat de ploeg op de negende plaats. Er is dus een stuk meer optimisme rondom de Duitse club dan met Seoane aan het roer. Na de winterstop is er ook alleen nog maar van Borussia Dortmund verloren. 

Op zoek naar voetbalshirts van clubs over de hele wereld? Koop ze bij Subsidesports via deze link!

Uit de Champions League

Bayer Leverkusen hoort bij de teams die uit de Champions League gekomen zijn. In een poule met Atlético Madrid, FC Porto en Club Brugge wist Bayer Leverkusen als derde te eindigen, en dus naar de Europa League door te stromen. In de tussenronde treffen de Duitsers het AS Monaco van Phillipe Clement.

Verandering

De goede reeks van de Duitse club is voornamelijk te danken aan de formatiewissel van Alonso. Sinds hij de leiding heeft over het elftal speelt Leverkusen 3-4-2-1. Dit blijkt een succesvolle zet te zijn geweest van de Spaanse trainer. De Nederlandse vleugelverdedigers Frimpong en Bakker zijn beiden geknipt voor de rol als wingback in dit systeem. Ook voor sterspeler Moussa Diaby heeft het veel goeds gedaan. Hij scoorde voor het WK zes goals in zeven wedstrijden. In zijn voorgaande acht wedstrijden scoorde hij niet. De transformatie van onder anderen Diaby is het gezicht van het nieuwe Bayer Leverkusen. Ook de tactische variabiliteit van de ploeg is gevaarlijk. In de laatste wedstrijden speelde Alonso met zijn ploeg namelijk weer vanuit een 4-2-3-1. Buiten formaties is Bayer Leverkusen ook variabel in speelstijlen. Zowel met als zonder bal zijn de Duitsers in staat een wedstrijd te winnen en kansen te creëren. In sommige wedstrijden komt de ploeg niet boven de 40% balbezit uit, terwijl in andere wedstrijden de ploeg om en nabij de 60% uitkomt. Kortom: Bayer Leverkusen is een ploeg waar geen enkele Eredivisieploeg graag tegen zal spelen. 

 

Gunstigheid loting: 3/5

 

Dit vind je vast ook leuk!

 

Stan Spoel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.