Waarom Bayern München Daley Blind heeft binnengehaald

Gepubliceerd op 7 januari 2023 om 16:42

Daley Blind maakt de overstap naar Bayern München. Nadat zijn contract bij Ajax is ontbonden, heeft hij een nieuw avontuur in Duitsland gevonden. Maar hoe kan het dat Bayern München Blind wél wil hebben? Dat legt VoetbalDiepte.nl je haarfijn uit!

Blessures

Dit WK viel Lucas Hernández uit bij Frankrijk. De verdediger van Bayern München was hun enige linksbenige centrale verdediger in de selectie. Met Dayot Upamecano, Matthijs de Ligt en Benjamin Pavard telt Nagelsmann naast Lucas Hernández alleen maar rechtspoten in zijn selectie. Met Daley Blind wordt er weer een linkspoot toegevoegd. 

De veldbezetting van Bayern München

Ook Bayern München speelt vaak volgens de nieuwste trend. Een back als extra centrale verdediger gebruiken. Daley Blind is een speler die gewend is om als linksback en linker centrale verdediger te spelen. Precies de plek die Lucas Hernández normaal gesproken bezette. Blind lijkt dus geknipt voor de speelwijze van Bayern München. Nagelsmann is dol op veelzijdige spelers. Hij is een trainer die veel van systemen wisselt gedurende een wedstrijd. Met Blind heeft Nagelsmann er een speler bij die twee posities in zijn elftal kan bekleden. Wanneer hij op papier als linksback opgesteld wordt zal hij als derde centrale verdediger komen te spelen zodat de rechtsback ver naar voren kan opschuiven. De kans lijkt dan op dit moment het grootst dat Nagelsmann hem op die plek in gaat zetten. Vanuit daar kan hij een belangrijke schakel in de opbouw vormen wanneer hij speelt.

Verwachte veldbezetting Bayern München met Blind in het veld bij balbezit

De dominantie van Bayern München

De kwaliteit van Daley Blind blijft bij veel mensen vaak niet goed bij. Een 'maar' kleeft vrijwel altijd aan zijn naam. Maar Daley Blind is in balbezit een van de beste verdedigers op passgebied. Geen speler kwam dit Eredivisieseizoen tot zijn aantal succesvolle passes en passes naar de helft van de tegenstander. Kortom, voor een dominante ploeg als Bayern München met een stuk meer balbezit dan de tegenstander, is Daley Blind nog een meer dan bruikbare speler. Wanneer je Blind defensief weet te ontlasten door bijvoorbeeld hem rugdekking te geven met twee andere verdedigers, kan hij de perfecte speler zijn om een wedstrijd te openen.

Dit vind je vast ook leuk!

 

Stan Spoel

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.