Waarom Zerrouki de perfecte speler voor Feyenoord is

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 12:51

Het gaat al een halfjaar om deze man in de Kuip: Ramiz Zerrouki. De middenvelder van FC Twente is al sinds deze zomer een transfertarget voor de Rotterdammers. Hij is dé beoogde opvolger voor de vertrokken Fredrik Aursnes. In dit artikel legt VoetbalDiepte je uit waarom Zerrouki dé ideale aankoop voor Feyenoord is.

 

Kwaliteiten

Ramiz Zerrouki is een controlerende middenvelder met veel voetballend vermogen. In vrijwel alle datalijstjes komt hij als een van de betere controlerende middenvelders van de Eredivisie naar voren. Vooral op het gebied van tackles, intercepties en heroveringen scoort hij extreem hoog. Sterker nog, op basis van heroveringen staat Zerrouki zelfs bovenaan in de Eredivisie. Het is dan ook niet gek dat Feyenoord hem op het moment hard nodig heeft. Met Quinten Timber en Orkun Kökçü als controleurs heeft Feyenoord veel voetbal in de ploeg, maar mist het verdedigende kwaliteiten. Met Lutsharel Geertruida op het middenveld wordt die kwaliteit wel toegevoegd, alleen mist Feyenoord weer voetballend vermogen vanaf de controleurspositie. Zerrouki is een controleur met vooral veel defensieve kwaliteiten met meer voetballend vermogen dan Geertruida. Om die reden lijkt hij de perfecte speler van dit Feyenoord middenveld. 

Vergelijken met Aursnes

Aangezien Feyenoord een opvolger zoekt voor Fredrik Aursnes, is Feyenoord gebaat bij een soortgelijke speler. De wisselwerking met Kökçü werkte zeer goed voor de Rotterdammers en dit zou met Zerrouki opnieuw een sterke combinatie kunnen zijn. Wanneer we de twee middenvelders met elkaar vergelijken zien we veel overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen. Als we de data van het Twitteraccount Footy_Metrics gebruiken zien we dat Aursnes betere statistieken overlegt in het voetballende gedeelte. Zerrouki overlegt op zijn beurt weer betere defensieve statistieken dan de Noor. Zerrouki scoort hoger op onder anderen intercepties, tackles en verdedigende kopduels. Aursnes scoort weer hoger op expected assists, passes en passes naar voren. Wel zijn de speelstijlen van Feyenoord en FC Twente verschillend waardoor sommige statistieken anders zullen zijn wanneer Zerrouki daadwerkelijk de overstap maakt. 

Zie hieronder de grafiek van footy_metrics waarin Zerrouki vergeleken wordt met Aursnes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.