Gaat Memphis slagen bij Atlético Madrid?

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 17:04

Memphis Depay gaat waarschijnlijk op huurbasis de overstap naar Atlético Madrid maken. De club uit de hoofdstad zal hem voor de rest van het seizoen huren van FC Barcelona. Maar wat gaat Memphis toevoegen aan Atlético? en gaat hij daar slagen? Dat legt VoetbalDiepte.nl je in dit artikel uit!

Zijn periode bij FC Barcelona was niet het succes waar menig Nederlander op had gehoopt van tevoren. Mede vanwege het snelle ontslag van Ronald Koeman kwam de aanvaller niet tot veel speelminuten. Atlético Madrid gaat de aanvaller nu waarschijnlijk op huurbasis overnemen. 

Vertrek João Félix

Na het vertrek op huurbasis van João Félix is Atlético Madrid een speler kwijt die belangrijk was voor de club uit de hoofdstad. Hij was namelijk verantwoordelijk voor veel van de gecreëerde kansen van Atlético Madrid. Met zijn vertrek valt er dus veel van de aanvallende stootkracht weg bij de Rojiblancos. Dit zal ongetwijfeld een punt zijn waar Memphis Depay voor wordt gehaald. Na Antoine Griezmann was João Félix namelijk de speler die het vaakst bij aanvallende momenten betrokken was voor de hoofdstedelingen. Daarbij was hij met 13 doelpunten de topscorer van de club in het kalenderjaar 2022 en was hij na Karim Benzema en Ousmane Dembélé de speler die de minste minuten per goal of assist nodig had in de competitie vanaf '21/'22 volgens de data van het twitteraccount van OptaJoseHet Portugese talent was dus belangrijker en vooral beter dan de meeste mensen doorhadden. Depay heeft dus een grote schoen om te vullen bij Atlético. Het feit dat ze bij hem uitkomen is dan weer niet zo gek. Memphis Depay is namelijk de speler die van alle spelers van FC Barcelona de meeste expected goals heeft sinds de start van vorig seizoen. 

Veranderde speelstijl

Wie aan Diego Simeone denkt, denkt aan het verdedigende blok dat jarenlang in zijn 4-4-2 op en neer schoof. Atlético Madrid was een ploeg van weinig weggeven en weinig creëren de laatste jaren. Met dat voetbal werden grote successen behaald. Inmiddels is dat niet meer de realiteit in Madrid. Sterker nog, Atlético Madrid is zelfs de ploeg met de meeste goals uit een herovering in de meest aanvallende 40 meter van het veld van de hele competitie blijkt uit de data van OptaJose

De club uit Madrid is een drukzettingsmachine geworden. Dit is voor spelers als Memphis Depay op papier een fijne speelstijl. Wanneer de Rojiblancos hoog op het veld de bal winnen zal de tegenstander nog niet volledig goed staan. Dit is een moment waarin Memphis Depay aangespeeld kan worden en iets kan creëren. Depay heeft namelijk de snelheid, kracht en het creatieve vermogen waarmee je in dit soort momenten gevaarlijk kan worden en gevarieerd kunt aanvallen. Je zou dus kunnen zeggen dat er te verklaren valt waarom Simeone de Nederlander naar het Wanda Metropolitano wil halen. 

 

Stan Spoel

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.