Waarom Chelsea miljoenen neerlegt voor Enzo Fernández

Gepubliceerd op 1 februari 2023 om 00:11

De kogel is volgens transferexpert Fabrizio Romano door de kerk. Hij meldt dat Enzo Fernández de transfer heeft gemaakt naar Chelsea. Eerder gingen er bedragen rond van rond de 120 miljoen euro. Maar waarom betaalt de Engelse club dat voor de Argentijn? Dat legt VoetbalDiepte.nl je uit! 

Multifunctionele middenvelder

Op het WK beleefde de Argentijn zijn grote doorbraak. Fernández liet aan het grote publiek zien een geweldig talent te zijn. Hij won met Argentinië het WK en won de trofee voor beste talent van het toernooi. Die trofee kwam niet uit de lucht vallen. Vrijwel in iedere wedstrijd was de middenvelder namelijk de speler met de meeste passes en de meeste kilometers. Daarbij was hij goed voor een behoorlijk aantal balveroveringen en verzorgde hij een groot deel van de opbouw. Chelsea haalt met Enzo Fernández dus een opbouwer, kilometervreter en passingwonder in één met een leeftijd van slechts 22 jaar. Met het vertrek van Jorginho naar Arsenal is er dus een jongere- en meer allround speler voor teruggehaald.

Passingwonder

De jonge Argentijn is de typische spin in het web. Zowel bij de Argentijnse ploeg als bij het Benfica van Roger Schmidt verstuurt hij een ongelofelijk aantal passes. Dit seizoen verstuurde Enzo Fernández volgens de data van WhoScored gemiddeld ongeveer 105 passes per 90 minuten (het meeste van alle spelers uit de competitie). Daarbij komen per wedstrijd gemiddeld ongeveer 2 key passes (alleen Alejandro Grimaldo en João Mário kwamen bij Benfica tot meer key passes). Ook komt niemand in de buurt van zijn aantallen als het gaat om lange ballen spelen. Met gemiddeld 9,5 lange ballen per 90 minuten heeft hij ongeveer het dubbele aantal van de nummer twee in die lijst in de hele competitie(4,9 lange ballen per 90 minuten). 

Conclusie

Talenten als Enzo Fernández zijn zeldzaam. Het is daarom ook niet gek dat Chelsea een gigantisch bedrag op tafel moet leggen voor de Argentijn. Met deze transferklapper hoopt Chelsea dan ook van de teleurstellende 10e plek af te komen. Met een allrounder die kilometers kan maken, kan opbouwen, kansen kan creëren en verdedigend zijn mannetje staat, zal dat met de overige aankopen erbij opgeteld geen probleem moeten zijn. Al is spelers kopen niet het wondermiddel dat alles ineens gaat verbloemen. Potter zal zichzelf ook hard in de spiegel aan moeten kijken en het elftal aan de praat moeten krijgen door duidelijke principes, een vast tactisch plan en automatismen te creëren. 

Op zoek naar goedkope replica voetbalshirts? Koop ze via deze link bij Voetbalshirtskoning.nl!

 

Dit vind je vast ook leuk!

 

Stan Spoel

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.