Waarom haalt Paris Saint-Germain Ziyech binnen?

Gepubliceerd op 1 februari 2023 om 00:49

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is de deal tussen Hakim Ziyech en Paris Saint-Germain gesloten. Ziyech verlaat Chelsea voor de Franse hoofdstad en gaat spelen met sterren als Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar. Maar hoe is PSG bij de Marokkaan uitgekomen en waarom heeft PSG hem binnengehaald? Dat lees je hier!

Substituut voor Lionel Messi

Dat Hakim Ziyech niet gelijk Lionel Messi uit de basis zal spelen, zal hij zelf ook weten. De Argentijn wordt alleen wel een dagje ouder, met de competitie in volle gang en de Champions League heeft Paris Saint-Germain nog veel wedstrijden in korte tijd te spelen. De kans is daarom groot dat Ziyech zeker zijn minuten in het PSG-shirt wel gaat krijgen. Ook al lijkt Ziyech niet één-op-één op de Argentijn en scoort hij een stuk lager op de meeste statistieken, scoort hij wel op dezelfde statistieken hoog. Daar vallen onder anderen kansen creëren en passing onder. Volgens de statistieken van WhoScored scoort Ziyech namelijk ook bij Chelsea weer hoog op deze statistieken ondanks zijn geringe speeltijd. Zo komt hij gemiddeld tot 2,1 key passes per 90 minuten tegenover 2,3 key passes per 90 minuten van Messi. Ook lijkt het elftal van Paris Saint-Germain perfect afgestemd op zijn kwaliteiten. Met de pijlsnelle Mbappé heeft Ziyech iemand om te bereiken met slimme steekballen. 

Verdedigende arbeid

Daarbij heeft de Marokkaan wel een voordeel ten opzichte van Lionel Messi: zijn verdedigende taken uitvoeren. Bij Paris Saint-Germain loopt het voorin niet over van spelers die graag hun verdedigende taken uitvoeren. Dit is nu net een punt waar de Marokkaan zich extreem goed op heeft ontwikkeld de laatste jaren. Ziyech noteert zo'n vier tackles per 90 minuten tegenover slechts één van Messi. Ook scoort hij op onder anderen intercepties een stuk hoger dan de Argentijn. Er liggen dus ook invalkansen wanneer PSG voor staat en er verdedigende plichten gedaan moeten worden.

Ontbrekend wapen bij PSG

Ook heeft Ziyech een wapen wat nog ontbreekt bij de hoofdstedelingen uit Frankrijk: lange ballen. De creatieve spelmaker noteert tegen de vijf lange ballen per wedstrijd dit seizoen. Slechts 5% van de passes van Paris Saint-Germain is dit seizoen lang gegaan. Je zou dus ook kunnen stellen dat de 29-jarige Marokkaan een nieuw wapen met zich meebrengt voor PSG. Hierdoor zal Galtier weer meer kunnen variëren en voor andere aanvallende opties kunnen kiezen. 

Conclusie

Hakim Ziyech zal niet naar Frankrijk zijn gehaald als basisspeler. Met Lionel Messi heeft hij nogal een concurrent tegenover zich staan. Dat Ziyech zijn minuten wel gaat maken bij PSG lijkt op voorhand dan wel weer een zekerheid. Het zal misschien niet als basisspeler zijn tegen Bayern München in de Champions League, maar als invaller kan hij wel een impuls brengen om wedstrijden open te breken met zijn traptechniek. Ook speelt hij bij een dominante ploeg die goed op zijn kwaliteiten lijkt afgestemd. Alles wijst er dan ook op dat de Marokkaan met deze overstap een goede keuze heeft gemaakt.

Overal waar je wil live voetbal streamen, ga naar DAZN NL via deze link!

Dit vind je vast ook leuk!

 

Stan Spoel

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.