Analyse: Historische nederlaag Manchester United veroorzaakt door Cody Gakpo

Gepubliceerd op 5 maart 2023 om 20:11
Anfield

Liverpool heeft Manchester United op een pijnlijke nederlaag getrakteerd. Het werd op Anfield 7-0 voor de thuisploeg. Een analyse van de wedstrijd waarin Cody Gakpo een van de grote veroorzakers is van de chaos bij de ploeg van ten Hag.

De dodelijke ruit van Liverpool

Vanaf minuut een is duidelijk dat Jürgen Klopp een strijdplan heeft bedacht om Manchester United te ontmantelen. Dat strijdplan werd volledig op de schouders van Cody Gakpo gelegd. De Nederlander kreeg de rol toebedeeld om zich te laten uitzakken en een vierde middenvelder te vormen in balbezit. Hierdoor komt Liverpool in een ruit op het middenveld te spelen. Dat plan van Klopp valt goed uit te leggen als het gaat om het bestrijden van de ploeg van Erik ten Hag. De Nederlandse trainer speelt namelijk graag met koppeltjes op het middenveld. Vooraf zal ten Hag dan ook hebben uitgedacht om Casemiro aan Henderson te koppelen en Fred aan Elliot te koppelen. Hier begon de eerste miscalculatie. Klopp besloot namelijk om Elliot en Henderson om te draaien en Gakpo als vierde middenvelder in balbezit toe te voegen. Hierdoor werd het 4-tegen-3 op het middenveld, waar Gakpo vaak de vrije middenvelder was. Dit kreeg Manchester United te weten ook. De - van PSV overgenomen - Nederlander nam na een slimme loopactie namelijk de 1-0 voor zijn rekening.

Gakpo kwelt Manchester United

De droomavond van Gakpo bleef niet alleen bij de eerste goal van de avond. Na een corner van Manchester United zet hij zelf een uiterst effectieve counter op door op zijn eigen zestien in balbezit te komen. Vervolgens stuurt Gakpo de pijlsnelle Mohammed Salah weg, die geeft terug aan de doorgelopen Gakpo: 3-0 voor Liverpool. Hiermee kreeg de ploeg van ten Hag te maken met de wapens waar ze normaal zelf sterk mee zijn. Geen ploeg in de Premier League heeft namelijk zoveel directe aanvallen geplaatst als Manchester United. De wedstrijd tegen Liverpool liet zien dat The Red Devils zelf ook op de counter gepakt kunnen worden. Met in de hoofdrol: Cody Gakpo.

 

Altijd al een wedstrijden willen zien op Anfield, Old Trafford of andere legendarische stadions? Maak je droomreis via deze link!

Dit vind je vast ook leuk!

 

Stan Spoel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.