Specials | Eredivisie

Data Analyse: Feyenoord stevent af op doelpuntenrecord

Na acht speelrondes Eredivisie en twee speelrondes Champions League is vrijwel iedere Feyenoord-supporter lyrisch over het huidige elftal. Er worden al weken makkelijke overwinningen geboekt en grootmacht Atlético Madrid werd op eigen veld overrompeld door Feyenoord. Nu rest nog de vraag: Hoe goed is dit Feyenoord precies? Aan de hand van data wordt Feyenoord langs de meetlat gelegd.

Lees meer »

Kampioensspecial: Zo werd Feyenoord kampioen van Nederland

Veel vertrokken spelers, veel nieuwe spelers en toch met ruime voorsprong kampioen van Nederland worden. Feyenoord presteerde dit seizoen boven wat mogelijk leek voor velen. Toch zijn er genoeg redenen waarom de Rotterdammers met de kampioensschaal in de handen staan. Analyse van een jaar waar niks onmogelijk leek voor Feyenoord.

Lees meer »

Waarom Leeds United bij Arne Slot uitkomt als trainer

Voetbal International kwam als eerste met het nieuws dat Leeds United Arne Slot op een lijst met potentiële trainers heeft staan. Ook al lijkt Feyenoord zijn succestrainer te willen (en gaan) behouden zoeken we nog wel uit waarom juist Leeds United voor Arne Slot in de markt komt. 

Lees meer »

Wie moet de nieuwe trainer van Ajax worden?

Na een reeks aan teleurstellende resultaten, viel donderdagavond het doek voor Alfred Schreuder. De oefenmeester werd na een gelijkspel tegen FC Volendam per direct ontslagen uit zijn functie. Nu halverwege het seizoen zal Ajax op zoek moeten naar een nieuwe trainer. VoetbalDiepte.nl heeft een aantal mogelijkheden op een rij gezet.

Lees meer »

Dé ultieme voorbeschouwing op de Klassieker

22 januari mogen Feyenoord en Ajax weer uitvechten wie de grootste wedstrijd van Nederland gaat winnen. Mits de clubs dit weekend winnen, kan Feyenoord het gat naar zes punten slaan en een ruime voorsprong nemen, terwijl Ajax weer gelijk in punten kan komen met de Rotterdammers. In deze ultieme voorbeschouwing worden alle punten uit de wedstrijd besproken en worden de sterkten en zwaktes van beide teams tegenover elkaar gelegd.

Lees meer »

Eredivisie Special Deel 2: Wat jouw favoriete club moet verbeteren om kampioen te worden

De tweede seizoenshelft van de Eredivisie staat op het punt van beginnen. Feyenoord start de tweede seizoenshelft als koploper, Ajax als nummer twee, PSV als nummer drie en AZ als nummer vier. Het verschil tussen nummer een Feyenoord en nummer vier AZ bedraagt vier punten. Dit houdt in dat alle vier de clubs bovenin nog kans maken op de landstitel. In twee delen legt VoetbalDiepte.nl uit wat de punten zijn waar de top 4 zich aan vast kan houden en waar de valkuilen voor de clubs liggen. In dit deel: de dingen die de kampioenskandidaten moeten verbeteren om kampioen te worden.

Lees meer »

Eredivisie Special Deel 1: Waarom jouw club uit de top 4 kampioen wordt

De tweede seizoenshelft van de Eredivisie staat op het punt van beginnen. Feyenoord start de tweede seizoenshelft als koploper, Ajax als nummer twee, PSV als nummer drie en AZ als nummer vier. Het verschil tussen nummer een Feyenoord en nummer vier AZ bedraagt vier punten. Dit houdt in dat alle vier de clubs bovenin nog kans maken op de landstitel. In twee delen legt VoetbalDiepte.nl uit wat de punten zijn waar de top 4 zich aan vast kan houden en waar de valkuilen voor de clubs liggen. In dit artikel staat voor alle vier de clubs uitgelegd waar zij aan vast kunnen houden voor de tweede seizoenshelft.

Lees meer »